Lækker jordbærkage med NORLIQ Rhubarb
fra Cafe Tankefryd i Brande
Ingredienser:
300-400g jordbær
200 g sukker
Kartoffelmel
250 g mascarpone
1 spsk Vaniljesukker
Evt. korn fra ½ stang vanilje
Revet citronskal
1 tsk citronsaft
3 æggehvider
2 lagkagebunde
NORLIQ Rhubarb likør
Hakkede nødder eller mandler til pynt
Kompot:
250 g jordbær
50 g sukker
1 tsk kartoffelmel
Ingredienserne koges til frugten er mør.
Blend massen og sæt denne til afkøling
– tilsæt evt. 1-2 spsk NORLIQ Rhubarb.
Creme
250 g mascarpone
1 spsk vaniljesukker – evt. korn fra ½ vaniljestang
Lidt revet skal fra en øko citron
Ingredienserne røres sammen til en creme og puttes i sprøjtepose.
Fransk Marengs
3 æggehvider
150g sukker
1 tsk. Citronsaft
Hvider, sukker og saft piskes til det bliver en fin masse, hvorefter dette puttes i sprøjtepose.
Lagkagbundene skæres til ønsket form og dryppes med NORLIQ Rhubarb, og så startes anretningen.
Kompotten puttes i bunden af en dyb tallerken, hvorefter man lægger en lagkagebund ovenpå.
Cremen sprøjtes ud på bunden og den anden bund placeres forsigtigt ovenpå.
Marengs sprøjtes ud i fine små toppe, som hurtigt brændes.
Pynt til sidst med halve jordbær og hakkede nødder/mandler.
Kagen serveres med et glas Rhubarb.